Sony Nederland presenteert de Sony CyberShot RX10. Deze bridge camera is bedoeld voor D-SLR enthousiastelingen en biedt perfecte draagbaarheid zonder in te leveren op beeldkwaliteit, creatieve fotografische functies en gebruiksgemak. Sony introduceert met de RX10 een ‘grotere broer’ van de RX100(II). Het toestel is voorzien van dezelfde 1-inchsensor, maar heeft een f/2.8-objectief met groter bereik. Ook beschikt de Sony RX10 over een elektronische zoeker.

Het nieuwe toestel is een stuk groter dan de RX100(II), ondanks dat Sony gebruikmaakt van dezelfde 1-inch 20,2-megapixel Exmor R-sensor. De schuldige: het 24-200mm Carl Zeiss-objectief met vast diafragma van f/2.8 over het hele bereik. Scherpstellen is mogelijk vanaf 3 centimeter en zeven lamellen moeten voor fraaie bokeh zorgen. Het objectief is voorzien van optische beelsdtabilisatie.

Behuizing en bediening

sony DSC-RX10De behuizing van Sony RX10 is opgetrokken uit magnesiumlegering en voorzien van afdichtingen tegen vocht en stof. De afmetingen bedragen 129 x 88,1 x 102,2mm, het gewicht 813 gram (inclusief accu en geheugenkaart).

Bovenop de camera heeft Sony plaats gevonden voor een klein lcd, waarop je instellingen kunt bekijken. Je krijgt daarnaast zeven instelbare knoppen tot je beschikking.

Sony DSC-RX10 beschikt over NFC en Wi-Fi

De nieuwe digitale camera van Sony is ook uitgerust met ‘Near Field Communications’ en ‘Wireless’ functionaliteit. Met de ingebouwde Wi-Fi functie kun je door aanraking zeer eenvoudig en snel verbinding maken met je Sony Xperia smartphone of NFC compatibele Android smartphone of tablet.

Sony RX10 prijs

De Sony CyberShot DSC-RX10 digitale camera heeft een advies verkoop prijs van €1200,- inclusief BTW. De Sony RX10 is vanaf november 2013 in Nederland te koop. Via de Sony website is de camera nu al te bestellen.

bron: letsgodigital.org & digifotopro.nl

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!