Jaarlijks zet het Amsterdam Light Festival de Amsterdamse binnenstad en de grachten in de schijnwerpers. Dit jaar keert het festival terug naar Amsterdam van 1 december 2016 tot en met 22 januari 2017.

2016/2017 is de vijfde editie van het Amsterdam Light Festival. Net als in voorgaande edities brengen jonge gevestigde internationale kunstenaars hun lichtkunsten ten tonele op speciale locaties in Amsterdam.

Tijdens het festival zijn er speciale rondvaarten en wandelroutes langs spectaculair verlichte kunstwerken. De Water Colors rondvaarten nemen je mee langs de vele kunstwerken en laten de stad vanaf het water zien. Van 15 december 2016 tot en met 8 januari 2017 is er de wandelroute Illuminade, die door de stad loopt. Daarnaast zijn er rondleidingen en vinden er uitgebreide programma’s en activiteiten plaats in musea, theaters, restaurants, winkels en andere locaties in Amsterdam.

Ook wij brachten dit jaar een bezoekje aan het licht festijn. Maar voordat het zover was zijn we eerst nog even de stad in geweest, het was tenslotte nog niet donker. Eerst hebben we langs de kant bij het IJ nog een paar foto’s gemaakt van EYE en het oude Shell kantoor.

Een wandelkaart voor de tour kan je halen bij het toeristenkantoor voor het centraal station.

Daarna zijn we in de stad een hapje gaan eten. Op de zeedijk zijn bijzonder veel eetgelegenheden te vinden en het is er altijd gezellig druk.

De Route

Zoals al eerder vermeld is er een route voor rondvaartboten. Op deze manier kan je vanaf het water het licht evenement zien. De rondvaart gaat via de nieuwe herengracht naar de herengracht en weer terug naar het amsterdam centraal station.

De wandelroute begint bij de stopera en dan in de richting van de Hermitage, vanuit daar ga je richting de Hortus Botanicus, en weer terug richting de stopera.

Er zijn ook kunstwerken op het water. Bij de hermitage in de tuin staan diverse kunst objecten. Er hangt zelfs een spin aan het gebouw. Heel leuk om te zien

.

Wanneer je begint aan de route zie je al snel diverse kunstwerken. Sommige zijn wat meer statisch andere veranderd continue van kleur. Ook zijn er kunstwerken die reageren op bijvoorbeeld aanraking of geluid. 

Verder vind je langs de route nog veel meer bijzonder objecten. Het gebouw van de Hortus Botanicus is ook mooi verlicht. De tuin is open voor toegang, in de tuin zijn ook diverse zaken mooi uitgelicht waaronder diverse bomen. Dit geeft een bijzonder mooi beeld.

Al met al zeker de moeite waard om eens een bezoekje te brengen.

Voor meer informatie kan je kijken op de site van Amsterdam Light Festival.

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!