Nikon heeft met de D610 een nieuwe dslr met fullframe-sensor aangekondigd. De camera biedt enkele verbeteringen ten opzichte van de D600, zoals een hoger aantal beelden dat per seconde kan worden geschoten en een ‘stil ontspannen’-stand.

Nikon D610Nikon stelt dat de D610 in de ‘stil ontspannen’-modus vrijwel geen geluid produceert als er serie-opnames worden gemaakt doordat de geluidsontwikkeling van het spiegelmechanisme wordt verminderd. In deze modus kunnen maximaal 3 beelden per seconde worden gemaakt. Een andere nieuwe feature is volgens de fabrikant het hogere aantal beelden dat per seconde kan worden geschoten: in de burst-modus kunnen in plaats van 5,5 foto’s per seconde van de D600 nu 6 foto’s per seconde worden gemaakt. De D610 biedt geen wifi, ondanks dat daar geruchten over de ronde deden

De Nikon D610 is vrijwel identiek aan de D600. Zo heeft Nikon wederom gekozen voor een cmos-sensor op fx-formaat van 24,3 megapixels. De beeldgegevens worden verwerkt door Nikons eigen EXPEED 3-beeldengine. Ook het autofocus-systeem is identiek. Nikon meldt dat de D610-dslr vanaf 18 oktober verkrijgbaar is. Het bedrijf noemt een verkoopadviesprijs van 1969 euro voor de body.

Bron: tweakers.net

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!