Panasonic heeft zijn Lumix-lijn uitgebreid met een nieuwe microfourthirds-camera: de DMC-GM1. De camera kan overweg met alle m4/3-lenzen, heeft een 16-megapixelsensor en weegt 203 gram.

Het bedrijf had al vier afzonderlijke lijnen: GF voor instappers, G voor gevorderde gebruikers, GH voor videofilmers en veeleisende gebruikers en GX een beetje tussen G en GH in, luxe camera’s met veel handmatige instelmogelijkheden en de beste componenten. Daar komt nu een vijfde lijn bij: GM. De DMC-GM1 is een klein, heel klein systeemcameraatje – maar wel een die alle beschikbare micro-four-thirds lenzen kan benutten. Bovendien is de prijs heel interessant. Hardware.Info was aanwezig bij een pre-introductie en doet verslag.

Panasonic DMC-GM1De nieuwe camera is voor een groot deel opnieuw ontworpen. De basis is identiek aan de GX7: aantal megapixels (16), engine (Venus) en autofocusyssteem. De sensor is echter wel nog verder geoptimaliseerd, met grotere fotodiodes die dichter op elkaar staan – daardoor kan de sensor meer licht opvangen, wat resulteert in ruisarmere foto’s.

De afmetingen van de DMC-GM1 zijn 9,85×5,49×2,35cm en de body weegt, inclusief accu, 203 gram. De fabrikant is onder andere door die compactheid gekomen door de behuizing van een magnesiumlegering te maken. Ook is printplaat met 30 procent in omvang afgenomen en is de sluiterunit flink verkleind door onder andere een motor in plaats van opwindveer te gebruiken. Ondanks de kleine afmetingen heeft Panasonic ruimte gevonden voor een ingebouwde flitser.Panasonic DMC-GM1

Tegelijk met de camera kondigt Panasonic een kleine 12-32mm-lens aan. De DMC-GM1 wordt standaard geleverd met deze Vario 12-32mm/F3.5-5.6 ASPH. /MEGA O.I.S-lens. De camera komt in het oranje, zwart of zilver beschikbaar voor 699 euro. Een combinatie van een zilveren model met de genoemde lens, naast een 2mm-pancake lens en een handgrip krijgt een adviesprijs van 999 euro. De microfourthirds-camera komt in december beschikbaar.

 

bron: tweakers.net & hardware.info

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!