HinkPro lanceert innovatieve Spacefish flitser

Veertig jaar lang is het ontwerp van de reportageflitser niet gewijzigd, hoog tijd voor wat nieuws, aldus Hink. Volgens de makers is de Spacefish een revolutionair alternatief voor de hedendaagse flitsers.

Net als een reportageflitser kun je de Spacefish op de flitsschoen van je camera plaatsen. De onderkant bestaat uit een blok met een lcd, een aantal knoppen en een micro-usb-poort. Hink noemt het MOD-FAS, ofwel ‘mod-u-lan Flashgun Accessory System’.

Kort na de lancering moeten usb-accessoires beschikbaar komen zoals draadloze triggers, bluetooth-adapters, extra battery-packs en meer. In het blok is een accu verwerkt met een capaciteit die 2 keer groter is dan vier AA-batterijen volgens de makers.

Op een flexibele nek vinden we vervolgens de flitskop. De kracht zou gelijk staan aan huidige ‘high-end’ flitsers op de markt, al geeft Hink nog geen exacte getallen. De nek stelt je in staat om het licht naar wens op je onderwerp te laten vallen en ook is een led-instellicht ingebouwd in de flitskop.

Voor het gebruik van filters heeft Hink eveneens een oplossing. De Spacefish is voorzien van klemmen waar je eenvoudig flitsers in kunt schuiven.

Hoewel de informatie over de Hink Spacefish nog wat schaars is, lijkt het systeem op het eerste gezicht zeker voordelen te bieden ten opzichte van de ‘starre’ speedlites die nu de markt domineren. Het is nog niet bekend wat het systeem gaat kosten en wanneer het verkrijgbaar is.

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!