Het Amerikaanse Lytro brengt de bijzondere lichtveldcamera voor consumenten naar Nederland. De Lytro ligt vanaf vrijdag in de winkels .Het bedrijf brengt in Nederland twee modellen van de rechthoekige camera’s uit, de startprijs van 479 euro is voor de 8GB versie. Voor de 16GB versie betaal je 579 euro. Bij de camera’s kan achteraf het precieze focuspunt van een foto worden bepaald.

hero-01-camerasDe Lytro heeft afmetingen van 42x42x112mm en weegt 214 gram. De camera maakt afbeeldingen van 1080×1080 pixels in .lfp-formaat. Aan de voorzijde is een lens te vinden met een optisch zoombereik van 8x-zoom en een constante grootste diafragma van f/2. Aan de achterkant zit een lcd-touchscreen met een diagonaal van 1,46 inch. Er zitten twee knoppen op de camera: een voor de sluiter en een om het apparaat aan en uit te zetten, verder is een micro-usb-aansluiting aanwezig. Daarnaast ondersteunt de camera wifi-n-connectiviteit.

Bij de Lytro-camera’s wordt met behulp van een propriëtaire microlens array diepte-informatie in de vorm van vectordata opgeslagen. Dankzij speciale algoritmen kan achteraf het precieze focuspunt van een foto worden bepaald. Wie de foto’s upload naar de servers van Lytro en ze deelt via bijvoorbeeld Twitter en Facebook, maakt het voor vrienden ook mogelijk het focuspunt aan te passen. Ook is het mogelijk om de kijkhoek bij een genomen foto naderhand licht te wijzigen, zodat een ander perspectief verkregen wordt. Ook kunnen dan grafische filters gebruikt worden.

Kijk voor meer informatie op de site van Lytro. Hier zijn ook voorbeeld foto’s te zien.

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!