Er zijn foto’s gepubliceerd van de Sony A7- en A7r-camera’s. De full frame-toestellen zonder spiegel zouden onder andere geleverd kunnen worden met een 28-70mm f/3.5-5.6 kitlens of een 35mm f/2.8 Carl Zeiss-lens.

Sony A7Het ontwerp van de nieuwe Sony A7 en A7r heeft wel wat weg van een kruising tussen de Sony NEX-7 en de Olympus OM-D E-M5. Dat laatste is vooral te danken aan de bult bovenop de camera’s: voortaan plaatst ook Sony de elektronische zoeker in het midden. Ondanks dat de camera’s niet meer als ‘NEX’ door het leven gaan, maken ze wel gebruik van de E-vatting.

Specificaties

Volgens de gelekte informatie heeft de A7 een 24-megapixelsensor. De foto toont een 28-70mm f/3.5-5.6 kitlens. De A7r krijgt een 36-megapixelsensor. Verder zou de A7r geen antialiasingfilter hebben. Op de foto is een 35mm f/2.8 Carl Zeiss-lens afgebeeld.

Beide camera’s zijn voorzien van een oled-zoeker met 2,4 miljoen beeldpunten. De behuizing van zowel de A7 als de A7r is afgedicht tegen vocht en stof, de sluiter haalt een maximale snelheid van 1/8000e seconde.

De toestellen kunnen gebruikmaken van dezelfde accu’s als de NEX-camera’s. Foto’s worden opgeslagen op een sd-kaart. Het scherm van beide camera’s is kantelbaar, focus peaking is aanwezig. Ook wifi en nfc zijn ingebouwd. De menu-interface zou gelijk zijn aan de camera’s uit de RX-serie (RX1, RX100).Sony A7r

Voor de A7 en A7r komt een optionele verticale grip beschikbaar, ook komt er een nieuwe LAEA-adapter, voor het gebruik van fullframe-objectieven met A-vatting op de toestellen.

De huidige objectieven met E-vatting, die zijn ontworpen voor aps-c-sensoren, zijn te gebruiken op de camera’s in een speciale crop modus. Ook kun je kiezen om de hele sensor te gebruiken, maar dan zul je last van ‘tussenvisie’ krijgen.

Sony FE-objectieven

Voor de Sony A7 en A7r komen flink wat nieuwe objectieven beschikbaar. Deze gaan als ‘FE’ door het leven, wat betekend dat ze voor fullframe beschikbaar zijn. Met de lancering van de camera’s krijgen we vermoedelijk deze lijst te zien:

  • Zeiss FE 24-70mm f/4.0 OSS
  • Sony G 28-70mm f/3.5-5.6 OSS
  • Zeiss FE 35mm f/2.8
  • Zeiss FE 55mm f/1.8
  • Zeiss FE 70-200mm f/4.0 OSS (begin 2014)

bron: tweakers.net & Digifotopro

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!