Rayqual heeft nieuwe lensadapters voor m4/3- en NEX-ilc-camera’s aangekondigd die zijn voorzien van een statiefbevestiging aan de onderkant. De camera/lens-combinatie zou daarmee een stabieler geheel op een statief vormen.

Compacte systeemcamera’s als de NEX-serie van Sony en de m4/3-camera’s van Olympus en Panasonic hebben door het ontbreken van een spiegelconstructie een kortere afstand tussen lensmount en beeldsensor. Hierdoor is het via adapters mogelijk om dslr-lenzen op deze camera’s te gebruiken. Vanwege het kleine formaat van deze compacte systeemcamera’s en het grotere formaat lens is de combinatie hiervan vooral op een minder stevig statief niet zo stabiel.

Vandaar dat de Japanse fabrikant Rayqual komt met nieuwe lensadapters met ingebouwde statiefbevestiging. Door de camera via de statiefschroefdraad onder aan de lensadapter op het statief te bevestigen, is het geheel meer in evenwicht, met minder ongewenste vibraties tot gevolg.

Rayqual levert de nieuwe lensadapters met ingebouwde statiefbevestiging voor de m4/3- en NEX-compacte systeemcamera’s. Beide series bestaan uit zes modellen, voor onder meer het bevestigen van Canon FD-, Nikon F-, Pentax K-, Olympus OM-, Leica R- en M42-lenzen. De adapters zijn met een prijs van ongeveer 210 euro redelijk prijzig, maar het bedrijf biedt ze momenteel met introductiekorting aan voor ongeveer 156 euro. Rayqual verkoopt zijn waren via eBay.

bron: Tweakers.net

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!