leica-micro-four-lensLeica zal tussen november 2009 en maart 2010 zijn eerste prime-lens met een Micro Four Thirds-mount uitbrengen, zo meldt de geruchtensite 43rumors. Eerder had het bedrijf al gezegd de ontwikkeling van MFT-lenzen te overwegen.

Hoewel Leica bij monde van Stefan Daniel, productmanager voor de Leica M-serie, heeft verklaard dat Leica zelf geen MFT-camera zal produceren, onder meer vanwege de relatief kleine beeldsensor, werd niet uitgesloten dat Leica wel lenzen voor het nieuwe camerasysteem zou gaan ontwikkelen. De geruchtensite 43rumors bevestigt nu dat Leica ook daadwerkelijk aan MFT-lenzen werkt, waarbij de site zich op meerdere bronnen baseert. Volgens 43rumors zal Leica tussen november 2009 en maart 2010 zijn eerste MFT-lens uitbrengen. Het betreft een prime-lens met een nog onbekende brandpuntsafstand.

Leica produceert momenteel al lenzen voor de grotere Four Thirds-mount, waaronder de 25mm f/1,4 en de 14-50mm f/2,8-3,5, maar aankondigingen voor het Micro Four Thirds-systeem bleven vooralsnog uit. Overigens kunnen huidige Leica M-lenzen met behulp van een speciale lensadapter al op MFT-camera’s als de Lumix G1 van Panasonic en de E-P1 van Olympus bevestigd worden. De prijs van ongeveer 150 euro voor deze adapter valt in het niet bij de hoge prijzen van de Leica-lenzen.

Bron: tweakers.net

Subscribe To Our Newsletter

Join our mailing list to receive the latest news and updates from our team.

You have Successfully Subscribed!